5 x onze favoriete pop up’s restaurants van Amsterdam

12/2/2020

Veel van onze bijzondere chefs en food fanaten spot je ook in het wild. Op vaste plekken of als incrowd pop up op bijzondere locaties. Hierbij delen we onze lievelingsspots van chefs uit ons netwerk op dit moment:

 

Choucrouterie van Brandt & Levie 

Als je vrienden vanBrandt & Levie aan de pop up gaan weet je: hier wil je bij zijn. “Choucrouterie is ons favoriete wintervoer en misschien wel de beste begeleider van een aantal van de producten die we Brandt & Levie maken”. 

Wat: Een choucrouterie (zuurkool) diner

Wanneer: Donderdag, vrijdag en zaterdag in februari

Reserveer: app of bel Ard op 06-41062231 (wacht niet want het is bijna helemaal uitverkocht!)

 

Bar BAUT

Baut loves forever tijdelijk en is een pop up for life. Bar BAUT is vorige maand geopend in zuid en blijft daar voor vast. Zij brengen een ode aan de 6 pop-up edities van de afgelopen 7 jaar. Sinds kort werken wij ook met ze samen op evenementen en popt er binnenkort ook een BAUT op onze evenementen!

Wat: Bar BAUT

Wanneer: als je honger hebt

Waar: Stadion plein, ooit de eerste avondwinkel van Amsterdam.

 

 

Mood Food Atelier van Soul recipe

Afgelopen vrijdagzaten wij in de giga-tuin in Vijfhuizen van onze bijzondere chef Claudia die hier een idyllisch tuin-mini restaurant heeft gebouwd wat ze het ‘mood food atelier’ noemt. Wij aten 8 gangen vegetarische bites; van fluweelzachte knolselderij-soep met sereh kokos-bacon tot flowerbomb en een pastinaaktaartje met cashew-kardemomcrème toe. Vier keer per jaar kun je aanschuiven.

Wat: Mood food diner

Wanneer: 15 en 16 mei 2020

Reserveer via www.soulrecipe.nl & social

 

 

Funky Fermentatie dinners 

Onze Food Community Manager Julian Bayuni is vaak te vinden in Kitchen Republic voor het spotten, testen en proeven van nieuwe aanwinsten voor ons food netwerk. Zo spotte hij er Funk gilde; de fermentatie goeroes. Samen met ferment friend Ynze organiseren ze een diner waar fermentatie een hoofdrol speelt. Schuif aan is ons advies!

Wat: 5 gangen diner

Wanneer: zondag 1 maarten maandag 2 maart

Reserveer via fermentatiediner@gmail.com

 

 

De pap–up van Papeterie

De een gruwelt ervan en de ander zweert erbij maar de pap in de pap-up is zo veel meer dan een bakje havermout. Denk next level gerechten zoals de vegan pompoen pap met sinaasappel, pecan spice en tahini of de Japanse congee van Nederlandse graansoort eenkoorn, shiitake, pickles, lente ui en gepocheerd eitje. 

De Pap-up was afgelopen december slechts 2 dagen open in de productiekeuken van onze bijzondere lady chefs Cousine en Buskruid. Oeh la la wat was dít goed, anders en vernieuwend!

Met slechts 20 zitplekken én van s’ochtends tot eind van de dag een afgeladen volle keuken komt er gelukkig snel een zomereditie. 

Wat: Pap -up

Wanneer: Gevalletje had je bij moeten zijn in december 2019

Goed nieuws: er komt een zomereditie

Reserveren: houdt @depapeterie goed in de gaten

Wil jij als onderdeel van jouw unieke food line-up een pop-up restaurant op jouw event?

Mail naar events@thefoodlineup.nl.

Foto credits: Yvonne Zoethout voor de Papeterie

Geschreven door:

Maartje

maartje@thefoodlineup.nl

Wil je ook een eigen unieke food line-up?

GAME CHANGING CATERING

Wil je geïnspireerd worden voor je volgende event? Schrijf je hier in voor updates van The Food Line-up

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

COntact

The Food Line-up BV
Nieuwe Hemweg 2
1013 BG Amsterdam

(+31) 20 26 15 235
info@thefoodlineup.nl

Bedrijfsgegevens

BTW NL854680810B01
Rabobank 0102116792
IBAN NL60 RABO 0102 1167 92

KvK 62140787