Maartje in ADE Green panel

16/9/2019

Tijdens Food Footprint powered by Rabobank is er een panel samengesteld tijdens Amsterdam Dance Event met personen die voor lopen in CO2 impact en eten. Maartje zit samen met like-minded pioniers Chris Johnson (Mede oprichter van Shambala Festival, GB) en Karolina Ryszka (Econoom voor circulaire economie en energietransitie van Rabobank, NL) in het panel.

De productie van voedsel heeft een grote impact op klimaatverandering, watergebruik en biodiversiteit. We weten dat we onze consumptie moeten veranderen om onze planeet te houden. Het transformeren van onze menselijke behoefte aan eiwitten van dierlijke naar plantaardige ingrediënten gaat nu snel. Maar welke volgende stappen kunnen organisatoren van evenementen nemen om maaltijden aan te bieden binnen de grenzen van de planeet en wat zijn die grenzen?

Drie festivals in Europa experimenteerden dit jaar met apps om de CO2-voetafdruk van de festival gerechten te berekenen, en daagden zichzelf uit om gerechten met een lagere CO2-impact te maken en communiceerden dit op verschillende manieren naar hun publiek. In dit panel zullen ze hun 'best practices' presenteren en praten over de inzichten en de volgende stappen die moeten worden genomen om ons publiek binnen de grenzen van de aarde voedsel te bieden.

*Beeld & tekst input; ADE

Geschreven door:

Wil je ook een eigen unieke food line-up?

GAME CHANGING CATERING

Wil je geïnspireerd worden voor je volgende event? Schrijf je hier in voor updates van The Food Line-up

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

COntact

The Food Line-up BV
Nieuwe Hemweg 2
1013 BG Amsterdam

(+31) 20 26 15 235
info@thefoodlineup.nl

Bedrijfsgegevens

BTW NL854680810B01
Rabobank 0102116792
IBAN NL60 RABO 0102 1167 92

KvK 62140787