Deze leveranciers zijn klaar voor de toekomst

14/8/2018

Ontmoet de boeren, food pioniers en leveranciers die Brasserie 2050 mede mogelijk hebben gemaakt.

 

hrbs

hrbs werkt met kwekers die kijken naar de aard van de natuur. Hun doel is om zo duurzaam mogelijk te produceren met respect voor de loop van de seizoenen en aandacht voor de plant. Zij handelen naar het idee van gesloten ecosystemen waardoor ongewenste insecten op een natuurlijke manier zo goed mogelijk uitgesloten kunnen worden.

Alles over het innovatieve hrbs kan je hier lezen. HRBS levert alle kruiden en sla voor in de vertical farms in en rondom de brasserie.

Erf 1 

Erf 1 staat voor boeren met smaak. De familie Bruins produceert graag jouw voedsel met oog voor de weidevogels in de lucht, de koeien op het land en de wormen in de bodem. Boeren met hart voor natuur en dier betekent gezondere koeien, een gezond product en draagt bij aan een gezondere levensstijl. 

De melk van Erf 1 gebruiken we voor onze crème brûlée. Deze melk is getrokken in dezelfde kruiden en weidebloemen waar de koeien

 

Saeftinghe Zilt

Naast het runnen van zijn akkerbouw- en loonbedrijf, teelt Jean Pierre verschillende zeegroenten waaronder zeekool en zilte aardappel. Omdat zijn land tegen de Westerschelde aan ligt, wordt de bodem flink beïnvloed door verzilting. Samen met collega-boeren doet Jean Pierre dan ook aan klassieke veredeling, zodat zijn gewassen, waaronder verschillende aardappelrassen, goed kunnen groeien onder deze zilte omstandigheden. 

De zilte aardappel van Jean Pierre worden gebruikt als vulling voor in de ravioli die wij in Brasserie 2050 serveren. Lees hier meer over zilte aardappelen en hier over Saeftinghe Zilt.

Bouma biologisch poot- en plantgoed 

Bouma biologisch poot- en plantgoed is het familiebedrijf van  Carel en Angela Bouma. Met de kinderen Dirk en Floor wonen zij op een van de  mooiste plekken van de wereld: het akkerbouwbedrijf in Biddinghuizen, pal  naast het Lowlandsterrein.

Bouma levert poot- en plantmateriaal aan grote en kleine  telers. Of je nu aardappels teelt in een emmer op je balkon, een kleine  volkstuin hebt of een ‘grote’ boer bent: bij Bouma kun je terecht voor bijna  alles. Allemaal biologisch, want zij dragen graag bij aan een optimale  gezondheid van de mens en de aarde.

De bonen, knoflook, aardappelen, haver én uien die wij in  onze gerechten én als decoratie voor Brasserie 2050 gebruiken komen allemaal  van buurman Boer Bouma. Lees hier alles over het familiebedrijf.

Zonnespelt

Zonnespelt is een jong bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de verwerking van biologische en biodynamische granen. Hun corebusiness is het verwerken van spelt. Naast het verwerken van spelt ontwikkelen ze producten die gerelateerd zijn aan hun granen. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook meel, pannenkoekenmix en brood. Met deze producten willen ze de lokale voedselketen versterken. De producten van Zonnespelt worden onder andere aangeboden in regionale landwinkels en via de app Puurdichtbij.

Zonnespelt leent ons 5.250 kilo granen als extra ballast voor de Brasserie. Lees hier alles over Zonnespelt.

Kipster

De eieren van Kipster zijn de meest dier- én milieuvriendelijk eieren die er zijn. De kippen groeien op in een nagebootste bosrijke omgeving, de binnentuin is zelfs ingericht als een speelplaats voor kippen. Het voer dat de kippen krijgen is minder schadelijk voor de natuur. Daarnaast is het ei dat Kipster produceert klimaatneutraal, dit komt door de meer dan 1000 zonnepanelen die op het dak gevestigd zijn.

We gebruiken de eieren voor de salade Biddinghuizen. Lees hier meer over Kipster.

De Vegetarische Slager

Inmiddels zijn de producten van De Vegetarische Slager niet meer weg te denken uit de wekelijkse boodschappen van menig vegetariër en veganist. Jaap Korteweg komt uit een boerenfamilie (inmiddels is hij de 9e generatie) en oprichter van de Vegetarische Slager. Na een zoektocht van tien jaar ontwikkelde en vond Jaap innovatieve vleesvervangers met een bite en structuur. In samenwerking met topkoks lukte het hem om de producten de smaak en beleving te geven van echt vlees. Daarnaast zag hij zelf veel potentieel in de eiwitrijke en biologische lupine van Nederlandse grond.

De vleesvervanger van De Vegetarische Slager gebruiken we voor onze Bourguignon sans Boeuf. De website van Jaap vind je hier.

Stadsboerderij Almere

De Stadsboerderij heeft een kudde grote, witte koeien met hoorns, levend in een kudde, met de stier en de kalfjes erbij. 's Zomers grazen ze in uitgestrekte bossen en 's winters in de potstal op de boerderij. een perfecte potstal-mest om de akkers mee te bemesten. Zij noemen dat ‘het zwarte goud’, het is de motor waar het biologisch-dynamische bedrijf op draait.

Stadsboerderij Almere verzorgt het vlees dat we gebruiken voor onze 'hybride' steak tartare. Lees hier meer over het bedrijf.

Meij Visdelicatessen

Visrokerij Meij is sinds mensenheugenis gevestigd in Monnickendam. Tegenwoordig zitten ze op het terrein in Volendam naast diverse collega vishandelaren en -verwerkers. Zij besteden aandacht aan hun producten en doen niet aan het injecteren en manipuleren van grondstoffen. Vis krijgt bij hen de tijd om te worden gezouten en langdurig te roken totdat er een lekker product.

Via Meij krijgen we de biologisch gekweekte Twentse meerval die we gebruiken in de Salade Biddinghuizen. Hun website vind je hier.

Tea by me

Thee van Nederlandse bodem! Nooit eerder was het een kwekerij in Europa het gelukt om een theeplant te kweken in het Europese klimaat. Special Plant Zundert is er na jaren van ontwikkelen wél in geslaagd.

De thee gebruiken we als extra smaakmaker voor onze blini met kaviaar. Lees hier alles over de Nederlandse thee.

Manenwolf's

Manenwolf’s rokerij & foodlab is een jonge Rotterdamse onderneming. Zij keren oude conserveringstechnieken als roken, drogen, pekelen, fermenteren en infuseren binnenstebuiten, op de kop en kleden ze dan opnieuw weer aan.

De zwarte bonentempeh die in de Bourguignon sans Boeuf wordt gebruikt komt van Manenwolf's. Meer informatie over de rokerij en foodlab vind je hier.

Lees hier meer over Brasserie 2050 en blijf ons volgen op Facebook en Instagram.

geschreven door:

Wil je ook een eigen unieke food line-up?

GAME CHANGING CATERING

Wil je geïnspireerd worden voor je volgende event? Schrijf je hier in voor updates van The Food Line-up

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

COntact

The Food Line-up BV
Nieuwe Hemweg 14H
1013 BG Amsterdam

(+31) 20 26 15 235
info@thefoodlineup.nl

Bedrijfsgegevens

BTW NL854680810B01
Rabobank 0102116792
IBAN NL60 RABO 0102 1167 92

KvK 62140787