Dit eet je bij Brasserie 2050 - Salade Biddinghuizen

9/8/2018

Nog een kleine week en dan gaan we van start met Brasserie 2050 op Lowlands. We gaan heerlijke brasserie-gerechten serveren die nét een beetje anders zijn. De gerechten komen uit de culinaire masterminds van Gilbert Kolff en Samuel Levie en zijn tot stand gekomen dankzij echte food pioniers uit Nederland. Zo ook onze eigen (hyper)lokale versie van de Niçoise.

Salade Biddinghuizen

Zoals in een echte brasserie serveren wij een salade Niçoise, maar dan gemaakt van enkel lokale producten. In plaats van tonijn uit het buitenland gebruiken we biologisch gekweekte meerval uit Enschede.

De meerval behoort tot een van de meest duurzame vissen, maar heeft geen officieel keurmerk. De meerval die wij gebruiken wordt biologisch gekweekt in een speciaal ecosysteem waarbij vies water niet in de omgeving wordt geloodst, maar wordt gereinigd met bio filters.

We gebruiken geen haricot verts uit Zuid-Amerika, maar verschillende bonen van boer Bouma die pal naast het Lowlandsterrein zijn biologische groenten verbouwd. Ook zijn aardappel gebruiken we voor deze salade. Lokaler dan dit wordt het niet met de salade Biddinghuizen.

De toekomst is dichtbij

Het is belangrijk dat we nadenken over de route die ons eten aflegt. Vaak wordt er gezegd dat lokaal per definitie beter is, maar duurzaam eten gaat ook over hoe er wordt geproduceerd en getransporteerd. Croutons gemaakt van oud brood en biologisch gekweekte vis zijn twee ingrediënten die ervoor zorgen dat deze salade een zo’n klein mogelijke impact heeft op onze omgeving. Daarnaast gebruiken we ei dat komt van de Kipster boerderij. Hier worden eieren diervriendelijk én CO2-neutraal geproduceerd.

De salade Biddinghuizen wordt vanaf vrijdag tot en met zondag de gehele dag geserveerd in Brasserie 2050 op Lowlands.

 

Lees hier meer over Brasserie 2050 en blijf ons volgen op Facebook en Instagram.

geschreven door:

Wil je ook een eigen unieke food line-up?

GAME CHANGING CATERING

Wil je geïnspireerd worden voor je volgende event? Schrijf je hier in voor updates van The Food Line-up

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

COntact

The Food Line-up BV
Nieuwe Hemweg 14H
1013 BG Amsterdam

(+31) 20 26 15 235
info@thefoodlineup.nl

Bedrijfsgegevens

BTW NL854680810B01
Rabobank 0102116792
IBAN NL60 RABO 0102 1167 92

KvK 62140787