Netflix & Food

21/12/2018

Je bent een grote held als je nog van de bank afkomt met dit weer. Extra lekker wordt je avond met deze tips van het The Food Line-up team van feel good food series, docu’s en films. Enjoy!

1. Anouk - De honderden keuken scenes uit de serie Downton Abbey  

Het huishouden van de adellijke Britse familie Crawely wordt gerund door hun bedienden en laat je meegenieten van de vele scènes in de keuken.

Anouk: ‘De serie laat zien waar het volgens mij in eten allemaal om draait.Elke ochtend worden de verse ingrediënten bezorgd waarna er de hele dag pottenen pannen staan te pruttelen. Alles komt langs van comfort food tot fancy diners. Heerlijke gesprekken over van alles en nog wat en de mooiste opgemaakte borden/ schalen.”

Voor de al bestaande fans; in het najaar van 2019 komt er een Downton Abbey-film

2. Lotte - No Reservations,Anthony Bourdain - Aflevering Cajun.
In het programma reist de helaas overleden chef-kok Anthony Bourdain de wereldronden deelt hij het lokale culinaire landschap met de kijkers.

Lotte: “Mijn favoriete moment is dat ze met een grote groep vriendeneen heel weekend koken. Ze nemen een varken mee, slachten dat, en gaan vervolgens met z’n allen het hele varken verwerken. Met uiteraard een hoop drank, muziek en dans.  Voor mij is het de meest realen rauwe manier om met elkaar te zijn en te eten. LOVE IT!!’

3. Willem - Ratatouille
In het kader van quality time raadt Willem iedereen aan om op de bank onder eendeken met de complete family Ratatouille te kijken. In de hoofdrol rat Remy, die droomt van een leven als Franse topkok. Wanneer de onhandige kok Linguini zijn talenten ontdekt, is dit dé kans voor beide heren om het restaurant weer op de kaart te zetten.

4. Maartje - Make hummus not war 
Volgens Maartje moet je de korte docu over hoe eten en cultuur verbonden zijnen hoe trots je kan zijn op je eetcultuur gezien hebben. “Zoals de filmmakers zelf zeggen; Een film over liefde, sex, oorlog, politiek en... kikkererwten.Verder voor iedere humus freak; al jouw facts en figures vind je hierin op eenrijtje. Must see en daarna eigenlijk lekker gaan eten bij D&A hummus bistro. Heerlijke spotvoor wat extra groente intake na de feestdagen. 

5. Joakim - Chef
Chef is een feel good film waar je maag van gaat knorren. Chef-kok Carl neemt ontslag bij een prominent restaurant in Los Angeles. Met hulp van zijn ex-vrouw, beste vriend en zoontje knapt hij een oude food truck op en begint hij zijn eigen restaurant op wielen. Joakim: “Het verhaal is net zoals het eten in de film: toegankelijk, leuk, maar bovenal superlekker._

Geschreven door:

Wil je ook een eigen unieke food line-up?

GAME CHANGING CATERING

Wil je geïnspireerd worden voor je volgende event? Schrijf je hier in voor updates van The Food Line-up

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

COntact

The Food Line-up BV
Nieuwe Hemweg 2
1013 BG Amsterdam

(+31) 20 26 15 235
info@thefoodlineup.nl

Bedrijfsgegevens

BTW NL854680810B01
Rabobank 0102116792
IBAN NL60 RABO 0102 1167 92

KvK 62140787