Specialisten meet- up

9/11/2018

 Het cateren van zakelijke evenementen doen we natuurlijk niet alleen, maar samen met 150 chefs en specialisten, waarmee we unieke foodconcepten neerzetten voor congressen, bedrijfsfeesten en diners.

Om onze chefs en specialisten inspiratie te bieden organiseren wij elk half jaar een specialisten meet-up. Afgelopen dinsdag vond de derde meet-up plaats. Deze middag stond in het teken van hoe wij in de toekomst eten gaan produceren en consumeren. Filosoof en econoom Julia Rijssenbeek en robotica-geleerde Argun Cencen vertelden ons alle mogelijke ontwikkelingen in de toekomst en wat deze betekenen voor foodondernemers.  

Julia Rijssenbeek is onderzoeker bij FreedomLab en ThinkTank waar zij lange-termijn ontwikkelingen op het gebied van technologie en geopolitiek onderzoekt. Zij publiceert over de toekomst van voedsel en onze moderne relatie tot technologie en natuur.  

Julia leerde ons over de ontwikkelingen waarin technologie en landbouw gaan samenwerken in plaats van dat deze lijn recht tegenover elkaar staan. Zo kunnen bijvoorbeeld satellietbeelden helpen om de boeren te vertellen hoe om te gaan met hun land en ontwikkelen wetenschappers watercapsules als alternatief voor de plastic waterflesjes. Het bijzondere hiervan is dat in de toekomst we natuurlijke problemen met technische bevindingen gaan oplossen, een versmelting van natuur en technologie.  

 Argun Cencen is promovendus aan de TU Delft en onderzoekt de interacties tussen mens en robot met betrekking tot productie. Argun liet ons zien op wat voor manier robots in de toekomst een rol kunnen gaan spelen in de foodwereld. Hij gaf de tips om te investeren in het ontwikkelen van slimme gerechten en kritisch te kijken naar de waarde van menselijke arbeid.

Na deze twee inspirerende sprekers vertrokken we naar Brouwerij de Prael voor een borrel. De perfecte gelegenheid om alle nieuwe bevindingen te bespreken en gezellig bij te praten.

Wij hebben genoten van deze geslaagde middag en kijken nu al uit naar de volgende specialisten meet-up! Wil jij ook een van onze specialisten worden? Meld je dan hier aan

Geschreven door:

Wil je ook een eigen unieke food line-up?

GAME CHANGING CATERING

Wil je geïnspireerd worden voor je volgende event? Schrijf je hier in voor updates van The Food Line-up

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

COntact

The Food Line-up BV
Nieuwe Hemweg 2
1013 BG Amsterdam

(+31) 20 26 15 235
info@thefoodlineup.nl

Bedrijfsgegevens

BTW NL854680810B01
Rabobank 0102116792
IBAN NL60 RABO 0102 1167 92

KvK 62140787