Proef de Karma Shoarma op Lowlands

14/8/2018

Toen wij van Rabobank en MOJO de opdracht kregen om een restaurant van de toekomst te openen, vonden we dat we eveneens een future proof nachtsnack moesten hebben. Heel toevallig was onze chef Pascal Labrie al bezig met een plantaardige shoarma.

Pascal en zijn team van Food Union hebben in Haarlem een testkeuken en in deze keuken stellen zij geregeld de vraag: “Moet daar vlees in?” Zo hebben ze inmiddels plantaardige alternatieven bedacht voor gefrituurde kibbeling en de frikandel. Doordat we ze voor Lowlands hebben gevraagd om een nightsnack te serveren, ging de ontwikkeling van de plantaardige shoarma in een stroomversnelling. Een ding was zeker: Pascal wilde absoluut geen soja gebruiken voor bij de shoarma en zocht een product dat een goeie bite heeft, een vergelijkbare kleur en geen dominante smaak heeft. De veelzijdige knolselderij werd uitgekozen als vleesvervanger. De eerste batch knol-shoarma was ‘allesbehalve lekker, maar na een kleine testperiode ontstond de Karma Shoarma: een perfect alternatief dat niet onderdoet aan the real deal. Nog even een kleine disclaimer: great minds think alike en Pascal heeft per toeval tegelijkertijd met René Redzepi zijn eigen shoarma ontwikkeld. We geloven dat die van Noma lekker zal smaken, maar we weten zeker dat iedereen ons eigen originele recept van de Karma Shoarma waanzinnig zal gaan vinden.

 

Gretige carnivoren en hongerige nachtbrakers zijn deze vrijdag tot en met zondag welkom vanaf 22.00 uur tot laat op Lowlands bij Brasserie 2050.

Lees hier meer over Brasserie 2050 en blijf ons volgen op Facebook en Instagram.

geschreven door:

Wil je ook een eigen unieke food line-up?

GAME CHANGING CATERING

Wil je geïnspireerd worden voor je volgende event? Schrijf je hier in voor updates van The Food Line-up

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

COntact

The Food Line-up BV
Nieuwe Hemweg 14H
1013 BG Amsterdam

(+31) 20 26 15 235
info@thefoodlineup.nl

Bedrijfsgegevens

BTW NL854680810B01
Rabobank 0102116792
IBAN NL60 RABO 0102 1167 92

KvK 62140787