TFLU loves London

5/4/2018

Afgelopen week waren we weer terug in Londen voor inspiratie en toffe ontdekkingen. In de afgelopen jaren hebben we de metropool geregeld bezocht, maar toch verbaast Londen ons iedere keer weer. Ook deze keer hebben we weer ontzettend mooie parels bezocht die we nog niet kenden en bezochten we onze vrienden van foodmarkten KERB en Street Feast. Beiden partijen zijn de afgelopen tijd hard gegroeid en werken – net als ons – met talloze enthousiaste specialisten en vakidioten.

Halloumi fries @ KERB

Waar KERB mooie vaste foodmarkten heeft ontwikkeld, strijkt Street Feast neer op braakliggende terreinen en verstopte warehouses. Ook de vele internationale keukens zijn naadloos geïntegreerd in alle keukenniveaus. Van Japanse fastfood tot on-trend Indiaas brunchen; alles kan en is (meestal) perfect uitgevoerd. Het is inspirerend te zien dat er op smaak geen concessies wordt gedaan, ongeacht het streetfood is of fine-dining.

Zo hebben we in Londens favoriete kiprestaurant Chick ’n Sours onwijs sappige kip gegeten, met een krokante en smaakvolle popcorn-beslag en hebben te gekke gerechten gegeten in Londens nieuwste hit CUB, een klein, maar fijn restaurant met waanzinnige cocktails en verrassende gerechten.

Hysterisch ijsje van Milk Train

Wat ons opviel:

-       Het klinkt logisch, maar in de praktijk gebeurt het hier in Nederland minder vaak dan wenselijk: om een écht succesvol concept neer te zetten mogen er nooit concessies worden gedaan. In Londen zie je dat populaire etablissementen de kwaliteit en smaak bewaken zonder concessies te doen op originaliteit en creativiteit – of andersom.

-       Waste management en een duurzame bedrijfsvoering zie je niet alleen terug in veel restaurants, ook in de talloze (cocktails)bars wordt er bewust nagedacht over het minimaliseren van waste. Een mooi voorbeeld is Super Lyan en CUB, waar duurzaamheid een rode draad vormt in zowel de gerechten als de cocktails die zij serveren.

-       Instagrammable food is altijd een goed idee, mits het niet te gek wordt: HipChips in Soho maakt te gekke chips & dips, maar zij gebruiken zoveel verpakking per portie dat het meer waste is dan food. Zonde! Het ijsje van Milk Train hebben we dan wel weer helemaal opgegeten zonder waste over te houden ;)

 

Onze lijst:

KERB Camden – pas geopend met fantastische foodmakers en dito gerechten

Streat Feast Dinerama (Shoreditch) & Public (Woolwich)

Chick ‘n Sours (Covent Garden) – kip op z’n allerlekkerst

CUB & Super Lyan (Hoxton) - fine dining, cocktails en een flinke dosis duurzaamheid op één plek

Pop Brixton – ruige foodcourt in het zuiden van Londen

Dishoom - Indiaas ontbijten en brunchen is hier de bom!

Gourmet Goat - Uitgeroepen tot beste streetfood van 2017

Geschreven door:

:

Wil je ook een eigen unieke food line-up?

GAME CHANGING CATERING

Wil je geïnspireerd worden voor je volgende event? Schrijf je hier in voor updates van The Food Line-up

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

COntact

The Food Line-up BV
Nieuwe Hemweg 2
1013 BG Amsterdam

(+31) 20 26 15 235
info@thefoodlineup.nl

Bedrijfsgegevens

BTW NL854680810B01
Rabobank 0102116792
IBAN NL60 RABO 0102 1167 92

KvK 62140787