VACATURE: Ben jij onze nieuwe food booker?

28/10/2018

Vacature: Food Booker

Uren: 32 tot 40 uur per week

Locatie: The Food Line-up HQ, Houthavens, Amsterdam

 

Over The Food Line-up  

We zijn een fullservice cateringbureau gespecialiseerd in creatieve en duurzame catering op zakelijke evenementen. Wij verzinnen met ons netwerk van meer dan 100 chefs en foodspecialisten het eten en drinken, de ‘ food line-up’, op congressen, bedrijfsfeesten en bijzondere diners. Sinds begin 2018 zijn wij trotse (catering) partner-in-crime van Westergasfabriek. The Food Line-up is on fire!

 

In 2012 begon onze foodrevolutie: letterlijk wilden we food op de line-up van festivals krijgen. Vanuit ons Slow Food-netwerk bouwen we sindsdien ‘food line-ups’ met als doel om eten meer betekenis te geven op evenementen. We zijn gegroeid van uitdager naar koploper in de cateringmarkt en zijn hongerig naar meer.

Werk jij in de food en ben jij klaar voor de volgende stap? Dan hebben we goed nieuws!

 

Omschrijving Functie

Om de groei van ons bedrijf verder aan te jagen zoeken wij een food booker. Een culinair geweten die dagelijks zorgt voor het organiseren en het verbeteren van ons food-aanbod van selectie van chefs en foodspecialisten tot het bedenken van de beste gerechten op de evenementen. Onderstaande elementen zijn de highlights in jouw functie:

 

Jouw Food Family

Als food booker ben je verantwoordelijk voor de relatie met onze ruim 100 foodspecialisten. Deze community bestaat uit spraakmakende chefs, street food ondernemers, bakkers, bierbrouwers en boeren. Je ontwikkelt met hen het aangeboden assortiment in offertes en voor specifieke campagnes. Jij leert deze vakfanaten door en door kennen. Je weet precies waar hun talent ligt en hoe je dit het beste in kan zetten. Je denkt dagelijks mee met sales wat soort menu’s en ‘food line-ups’ worden aangeboden in onze offertes. Je werkt met voormalige sterrenchefs tot aan Jamaicaanse mama's.

 

Inkoop & planning

Met het boeken van onze foodspecialisten ben je ook verantwoordelijk voor de inkoop. Jij koopt altijd realistisch en scherp in. Je weet van de hoed en de rand en denkt na over het voorkomen van waste en onnodige kosten. Jij beheert de uitvraag en planning van alle opties bij onze foodspecialisten. Hierin werk je nauw samen met de sales- en accountmanagers. Je bent secuur en kritisch op wie je waarvoor wilt inzetten en weet een faire prijs te regelen voor alle partijen in de keten.

 

Inspirerend en duurzaam

Jij bent onderzoekend en nieuwsgierig van aard en altijd op zoek naar foodinnovaties en fijne ontdekkingen. In jouw rol ga jij op zoek naar nieuwe chefs, foodtrucks en food innovators om deze aan The Food Line-up te verbinden. Aan de hand van Lotte’s Grondwet zoek je naar ondernemers die duurzaamheid en creativiteit omtoveren tot baanbrekende gerechten. Hierin kijk jij ook altijd naar de uitvoerbaarheid en hoe we dit kunnen aanbieden aan onze opdrachtgevers.

 

Wij werken met opdrachtgevers die een andere invalshoek gebruiken, een uniek verhaal willen vertellen en mensen willen aanzetten om de wereld te verbeteren. Je bent in staat om de maatschappelijke missie die wij hebben door te vertalen naar te gekke evenementen waar iedereen van smult.

 

Omschrijving werkzaamheden

Planning & organisatie van foodspecialisten optiekalender

o  Administratief bijhouden wanneer specialisten zijn uitgevraagd.

o  Opties bevestigen, afzeggen of overdragen aan onze afdeling productie.

o  Analyse van inzet en inzetbaarheid van de foodspecialisten.

Briefing van foodspecialisten

o  Je kan een briefing van de accountmanager vertalen naar een briefing voor foodspecialisten.

o  Je kan denken in samenstelling van gerechten en menu’s (smaak, textuur, gezondheid, allergenen).

o  Je belt en mailt met de chefs en specialisten om tot een prachtig menu en een goede line-up te komen.

o  Maken van moodboards die het gevoel van het eten en het evenement weergeven.Zorgdragen voor goede presentatie van specialisten, outlets en gerechten op evenementen.

o  Zorgdragen van een goede inkoop waardoor specialist, opdrachtgever en TheFood Line-up er een faire prijs voor krijgen.

Zoeken, selecteren, beherenen ontwikkelen

o  In de markt zoeken naar nieuwe foodspecialisten. Het selecteren en onboarden van nieuwe specialisten en het onderhouden van de relatie met de specialisten.

o  Aan de hand van de behoefte van verkoop en productie zoeken naar geschikte specialisten die we nodig hebben om goed aanbod te hebben.

o  Assortiment- en menuontwikkeling met specialisten naar trends in de markten vraag van opdrachtgevers aan de hand van wensen verkoop en productie.

o  Ontwikkelen en uitdagen van foodspecialisten aan de hand van Lotte’sGrondwet.

o  Fotodatabase van specialisten, outlets en gerechten bijhouden.

 

Functie vereisten

-  Hbo-niveau

-  Ervaring in de event- of hospitality branche

-   (Minimaal) 2-3 jaar relevante werkervaring in food, diëtiek en/of design/planning functie.

-   Jij bent dol op overzichtelijke lijstjes en je planning is heilig. Je werkt graag vanuit Excel en weet altijd een helikopterview te behouden.

-   Jouw culinaire kennis is actueel en hebt aantoonbare interesse in food.

-  Jij gaat aan op samenwerken, bellen, mailen en bent stressbestendig genoeg om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken.

 

Overige eisen:

-  Interesse in en affiniteit met duurzaamheid en food, liefst Slow Food

-  Leuk om verantwoordelijkheid te nemen en kleine praktische dynamische organisatie te werken

-  In onze Grondwet staat dat we dagelijks de lat hoger willen leggen. Wij houden van jonge, ambitieuze zielen zoals jij die ook niet gaan slapen tot iets écht goed en af is

 

Competenties:

1.   Plannen & organiseren

2.   Initiatief

3.   Samenwerken

4.   Relatiemanagement

 

…EN GAAN!

Wij bieden jou een vaste arbeidsovereenkomst met een proefperiode van twee maanden. In jouw rol werk je nauw samen met onze sales- en accountmanagers, productie en Chief Flavour.

 

Je kan solliciteren tot en met 21 november 2018. Mocht je op voorhand vragen hebben over de functie dan kun je ons bereiken. We kijken ernaar uit om jouw cv en motivatie te ontvangen via:

 

Maartje Nelissen

maartje@thefoodlineup.nl

06 – 21 80 36 38  

Geschreven door:

:

Wil je ook een eigen unieke food line-up?

GAME CHANGING CATERING

Wil je geïnspireerd worden voor je volgende event? Schrijf je hier in voor updates van The Food Line-up

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

COntact

The Food Line-up BV
Nieuwe Hemweg 2
1013 BG Amsterdam

(+31) 20 26 15 235
info@thefoodlineup.nl

Bedrijfsgegevens

BTW NL854680810B01
Rabobank 0102116792
IBAN NL60 RABO 0102 1167 92

KvK 62140787