Waarom je deze film over voedselhulp moet zien

1/11/2018

Sinds dit jaar organiseert The Food Line-up samen met campagnebureau Food Cabinet educatieve activiteiten met The School of Food. We werken namelijk in de foodwereld, maar samen kunnen we nog heel veel leren over ons voedsel en de bijbehorende uitdagingen. We volgen workshops, crash courses over ons voedselsysteem en bezoeken boeren. Zo blijft ons gehele team up-to-date omtrent de ingewikkelde voedselvraagstukken van vandaag en morgen.

Deze keer bekeken we op een regenachtige dinsdag in het knusse filmzaaltje van Melkweg Amsterdam de aangrijpende documentaire Dead Donkeys Fear No Hyenas uit 2017. De Deense Joakim Demmer heeft zes jaar lang de misstanden rondom de voedselindustrie in Ethiopië vastgelegd. In deze bijzondere film laat hij zien waarom er jaarlijks vanuit de Wereldbank miljoenen aan het land wordt gedoneerd om de honger te bestrijden, terwijl er tegelijkertijd tonnen aan geproduceerd voedsel het land uit wordt geëxporteerd. De film laat heel goed zien hoe scheef de verhoudingen zijn omtrent voedselhulp en hoe schadelijk buitenlandse investeerders kunnen zijn.

We kunnen eerlijk zijn: de film laat een heel somber beeld zien en als kijker voel jij je behoorlijk machteloos. Na de film vertelde Nout van der Vaart van Hivos wat de mogelijke oplossingen voor dit immens grote probleem kunnen zijn. De screening was voor iedereen zeer indrukwekkend en heeft ons allen weer aan het denken gezet hoe we als individu én als gemeenschap ons kunnen inzetten voor een betere voedselwereld.

Benieuwd naar de film? Op 2Doc kan je de gehele documentaire terugkijken. Zou jij ook een keer meewillen met The School of Food? Laat het ons weten via info@thefoodlineup.nl

Geschreven door:

Lizzy Satink

Wil je ook een eigen unieke food line-up?

GAME CHANGING CATERING

Wil je geïnspireerd worden voor je volgende event? Schrijf je hier in voor updates van The Food Line-up

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

COntact

The Food Line-up BV
Nieuwe Hemweg 2
1013 BG Amsterdam

(+31) 20 26 15 235
info@thefoodlineup.nl

Bedrijfsgegevens

BTW NL854680810B01
Rabobank 0102116792
IBAN NL60 RABO 0102 1167 92

KvK 62140787