Wat eet jij deze week in Brasserie 2050 op het Museumplein?

18/6/2019

Misschien heb je hem al zien staan op het Museumplein als je in Amsterdam woont. Brasserie 2050 staat op het Museumplein tijdens de Urban Sports Week. Hier proef je wat Amsterdam in de toekomst te bieden heeft. Elk gerecht vertelt een bijzonder verhaal en vooral heel erg lekker.

Hier lees je de verhalen, de gerechten kun je deze week zelf proeven op het Museumplein vanaf dinsdag 18 juni tot en met zondag 22 juni. Iedere dag van 10.00 uur tot 21.00 uur.

Vanaf 10.00 uur

Wortel geBAK

Eeuwen geleden werd suiker gezien als medicijn om weer op krachten te komen. Tegenwoordig gelooft iedereen veel meer in de kracht van groente en fruit. Een taartje als eerbetoon aan de Amsterdamse BAK, een Nederlandse zomerwortel met de nodige vezels en vitamines. Voor de sporters en supporters die wel wat energie kunnen gebruiken.

Bean to brownie

Amsterdam is de grootste haven ter wereld voor de import van cacao. Jaarlijks wordt er alleen al meer dan een half miljoen ton cacao opgeslagen. Door klimaatverandering en stervende cacaobomen vanwege schimmels lijkt de toekomst onzeker. De Amsterdamse Chocolate Makers pakken de hele cacaoketen aan: van boer tot consument. Om transparant, eerlijk en duurzaam te kunnen zijn betekent dat innoveren op alle fronten. Geen gemakkelijke uitdaging in de cacaowereld maar het kan en het smaakt heerlijk.

Krombekke saucijzenbroodje

Minder vlees, dat staat voor minder CO2 uitstoot, maar ook minder eiwitten. Of toch niet? Zie daar de peulvrucht, de redder in nood als het gaat om eiwitten. Voor ons saucijzenbroodje is de lokale Krombekke boon gebruikt. Boordevol eiwitten en goed voor het herstel van je spieren.

Loeiend lokaal

In een straal van 12 km vanaf Amsterdam, produceren 206 boeren bijna 1.500.000 liter melk per week. Dit is genoeg om heel Amsterdam van zuivel te voorzien. Toch drinkt de Amsterdammer nog geen half procent van deze melk. More than Milk Amsterdam (MOMA) wil hier verandering in brengen. Proef hun heerlijke kwark gecombineerd met granola gemaakt van bierborstel een restproduct dat overblijft na bierbrouwen. Zo wordt er niets verspilt en kan jij genieten van een voedzaam en heerlijk ontbijt.

Tweede Jeugd Tosti’s

130.000, dat is ongeveer het aantal broden dat iedere dag onverkocht in Nederland in de containers verdwijnt. Laat dat getal maar even op je inwerken. Hoe geweldig is het dan dat je van datzelfde brood overheerlijke tosti’s kan maken? Hulde aan de creatieve geesten die verspillingsvrije oplossingen bedenken zoals de tosti’s van De Tweede Jeugd. Red een brood, eet een tosti!

Vanaf 11.30 uur

5 voor 12 uurtje

Als jij je tanden zet in ons vijf voor twaalf uurtje draag je bij aan een duurzamere wereld. De Kipster eieren die we gebruiken zijn de eerste CO2-neutrale eitjes ter wereld. In combinatie met een dampende kroket van GRO, gemaakt van circulair geteelde oesterzwammen, en een huzarensalade van geredde groenten, vul jij je maag op een verantwoorde manier. Snel, want het is vijf voor twaalf.

Karma Shoarma

Denk aan shoarma en je denkt aan dikke rollen vlees die langzaam ronddraaien. Het vet druipt langzaam naar beneden en het mes glijdt over al die laagjes. Samen met sla en saus verdwijnt het in een pitabroodje en dat wil jij eten. Nou dat kan! Een plantaardige versie gemaakt van knolselderij en graan. Beter voor de wereld en lekker voor jou. That’s Karma baby.

Geredde salade

Wereldwijd wordt 1/3 van al het voedsel verspild, door het te beschouwen als afval. Gelukkig zijn er initiatieven als INSTOCK die voedselverspilling letterlijk op de kaart zetten. Zo wordt de ‘van kop tot staart’ mentaliteit weer dagelijkse gang van zaken. Geniet van de geredde producten in een heerlijke salade.

Vanaf 17.00 uur

Aanbod bepaalt vraaggerecht

Het hele jaar door importeren we ingrediënten uit alle windstreken. De schappen lijken nooit leeg. Maar dat is niet goed voor het klimaat. Iedereen zal moeten leren te werken met wat voor handen is, in de buurt en van het seizoen. Onze chef serveert iedere avond een bord met eten dat gemaakt is met het aanbod van de dag, dat aanbod bepaalt de vraag. Vega of vlees. Benieuwd hoe vandaag smaakt? Eet smakelijk!

Brasserie 2050 is een initiatief van Lowlands en Rabobank, in samenwerking met ontwerpers Overtreders W en The Food Line-Up.

Geschreven door:

‍Lizzy

lizzy@thefoodlineup.nl

Wil je ook een eigen unieke food line-up?

GAME CHANGING CATERING

Wil je geïnspireerd worden voor je volgende event? Schrijf je hier in voor updates van The Food Line-up

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

COntact

The Food Line-up BV
Nieuwe Hemweg 2
1013 BG Amsterdam

(+31) 20 26 15 235
info@thefoodlineup.nl

Bedrijfsgegevens

BTW NL854680810B01
Rabobank 0102116792
IBAN NL60 RABO 0102 1167 92

KvK 62140787