Wat eet jij dit weekend op DGTL in het circular food court?

15/4/2019

Het is tijd voor een radicale verandering in hoe we ons voedsel verbouwen, verkopen en eten. Met DGTL festival als mini-stad hebben wij een revolutionair en circulair voedselsysteem ontworpen. Circulariteit gaat er vanuit dat producten of ingrediënten van nu, de grondstoffen zijn voor later. Dat betekent dat de menu’s op DGTL flexibel zijn, alle verpakkingen composteerbaar en de ingrediënten low impact hebben om te telen.

Al het geniaal lekkere eten wat je op DGTL gaat eten is bereid door de chefs van The Food Line-up. Wij laten de DGTL bezoekers écht beter eten ontdekken.

Op DGTL vind je vijf categorieën met eten.

NATURE'S NEXT SNACKS

Easy going plant based snacks waar zelfs de grootste carnivoor voor zwicht. Dat kun je verwachten bij Nature's Next Snacks. Pascal van Food Union staat al bekend om zijn karma shoarma van aan het spit geroosterde knolselderij. Speciaal voor het circular food court heeft hij een plantaardige frikadel ontwikkeld. De vegandel is niet van 'echt' te onderscheiden. Hij wordt met de hand gemaakt op basis van tarwe van de zuidmolen. 100% lokaal, zonder toevoeging van soja en geserveerd met de lekkerste home made sauzen. Proeven is geloven!

Chef Pascal - Food Union

Noorderlicht rolt lekker met verschillende rolls op basis van het geredde voedsel van Instock. Het wordt moeilijk kiezen want de roti roll, Surinaamse Pom roll én de Italiaanse roll zijn allemaal even heerlijk. Keep them rollin’.

 

DAILY HARVEST

Falafel van Instock

Wereldwijd wordt er 1,3 miljard ton per jaar aan voedsel verspild! Op DGTL gaan wij dat bij daily harvest tegen door met 70% gered voedsel te koken. Gered voedsel? Ja! Rescued food supplier Instock zet voedselverspilling letterlijk én figuurlijk op de kaart te zetten door met onverkochte producten te koken. De Instock chefs maken in de categorie Daily Harvest op DGTL heerlijke falafel en hotdogs van wortel.

Een product dat ook veel wordt verspild is brood. Gelukkig heeft ACAI daar iets lekkers op bedacht. Zij maken van overgebleven brood van bakkers uit de omgeving geweldige tosti’s. Verschillende toppings, heerlijke kazen en sauzen. Een tosti is áltijd goed.

(vitamin) BOOST

Heb je al een paar uur staan dansen en kun je wel een boost gebruiken? Dan zit je goed bij (vitamine) BOOST.

Koffie

Jouw circulaire cafeïne shot kun je halen bij Cascara. Met een lekker vers gebrouwen bakkie koffie zetten ze jou weer op scherp. Hun eerlijke en bio bonen zorgen voor een écht lekkere kop koffie. Net als alle bordjes, bekers en bakjes zijn ook deze koffie kopjes 100% afbreekbaar.

Fruit bowls van Acai

Bij ACAI krijg je First Lemon Aid als je vitamines te kort hebt. De fruitbowls van Acai zitten boordevol overheerlijk rijp fruit. De vitamines komen uit het amazone-gebied waar de lokale bevolking en bosbehoud letterlijk de vruchten plukken van de verkoop van jouw bowl. Feel alive & kickin’!

COMFORT FOOD

Van late night dinner shame naar snack gerechten stepping up their game.

Comfort food is onmisbaar op festivals en zeker poffertjes is altijd een populair gerecht. Voor de zoetekauwen kan je genieten van de biologische en plantaardige poffertjes van Oma. En een goede bijkomstigheid is dat er bijna geen waste is!

Hamburger - Jack Bean

Fast food slecht voor je? Niet bij Jack Bean, zij maken good fast food. Rotterdamse ondernemer Mathijs Huis in ‘t Veld en chef Pepijn Schmeink bekend van restaurant Dertien gaan namelijk net even een stapje verder in de duurzame keuken. Heerlijke comfort gerechten maar dan 100% plantaardig en met ingrediënten van lokale leveranciers. Hiermee zorgt hij niet alleen voor impact op het milieu maar ook op jouw bord. Probeer op DGTL dus zeker zijn heerlijke hamburger gemaakt van overgebleven bonen, granen en pulp van verse groentes en fruit! Ze serveren ook de Chili, Mac & Cheezy, Burrito's & Aardbeien lolly's.

Your guilty pleasures are not so guilty anymore.

Wat kan je nog meer eten op DGTL? Lees je morgen hier!

Fotograaf: Nathan Reinds

FUTURE FRIES

Lucky you, frietjes zijn ontzettend future proof. Aardappels wint wereldwijd steeds meer terrein en dat is een duurzame ontwikkeling, want de aardappel verbruikt veel minder land dan bijvoorbeeld rijst. Door Niels en Ruud van Pomms’ werd snacken beter en bewuster op festivals want bij hen komt diepgevroren patat niet de frituur in. Op DGTL festival zal Pomms’ je laten proeven hoe lekker de Nederlandse aardappel is. Wat we doen met de schillen? Die houden zij eromheen voor nóg meer smaak.

Wat kan je nog meer eten op DGTL? Lees je morgen hier!

Omslagfoto: DGTL.nl

Geschreven door:

Wil je ook een eigen unieke food line-up?

GAME CHANGING CATERING

Wil je geïnspireerd worden voor je volgende event? Schrijf je hier in voor updates van The Food Line-up

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

COntact

The Food Line-up BV
Nieuwe Hemweg 2
1013 BG Amsterdam

(+31) 20 26 15 235
info@thefoodlineup.nl

Bedrijfsgegevens

BTW NL854680810B01
Rabobank 0102116792
IBAN NL60 RABO 0102 1167 92

KvK 62140787