The Food Line-up is ontstaan uit de Slow Food beweging. En nog steeds volgen we dat simpele principe: goed, puur en eerlijk eten voor iedereen. Dat betekent dat onze gerechten zo min mogelijk negatieve impact hebben op mens, dier en milieu. Voor de ingrediënten die gebruikt zijn is een eerlijke prijs betaald. En onze bordjes zijn toegankelijk voor zo veel mogelijk mensen. Mede door deze visie kregen we met The Food Line-Up als eerste cateraar in Europa het ‘B Corp’-certificaat. 

Goal! 

We eten allemaal, elke dag. Wij geloven dat wat vandaag op je bord ligt, bepaalt hoe de wereld er in de toekomst uitziet. En dat je die toekomst geniaal lekker kan veranderen. Dat doen we elke keer aan de hand van de volgende principes en doelen.

Onze principes

Elk event op je bord

1

(Plant)aardig meer groenten

Minder dierlijke producten = minder negatieve impact op het milieu. Zo simpel is het. Naast je vertrouwde vlees, vis en zuivel willen we daarom constant verrassen met gruwelijk goede groentes.

2

Het lekkerste vakmanschap

We werken altijd en alleen met chefs en cateraars die één keuken of één gerecht he-le-maal uitgespeeld hebben. De echt meesters van hun vak.

3

Lokale, kleinschalige ondernemers voor lokale inkoop

Lokale chefs en producten kopen lokaal in. En dat betekent kortere ketens, betere ingrediënten en eerlijkere prijzen.

4

No-waste, baby!

Met hetzelfde gemak gooi je het NIET in de afvalbak. We voorkomen verspilling en proberen reststromen nieuwe waarde te geven.

5

Constant opzoek naar het laatste / nieuwste / beste

Of het nou duurzame innovatie is of juist de laatste food trend; we hebben het in ons netwerk. En anders vinden we het wel!

Onze doelen

See you in 2023

50%

van al onze gerechten zijn plantaardig

80%

van de gerechten zijn vegetarisch

100%

kraanwater / artisanale dranken

100%

kleinschalige, lokale en zelfstandige specialisten 

+5 Punten

op onze B corp score per jaar 

B Corp - Wat?

The Food Line-up is de eerste cateraar in Europa met het ‘B Corp’ - certificaat. Wat dat betekent? Organisaties met dit certificaat zetten hun business elke dag in om duurzame doelstellingen te halen. En daarmee is ’t hét keurmerk voor bedrijven die zich inzetten voor een inclusieve en duurzame economie met minder ongelijkheid, minder armoede, een beter milieu, sterkere gemeenschappen en hoogwaardige banen. Of simpel gezegd: voor een betere wereld.

Meer weten? Lees meer over onze B Corp score.

Certified B corporation

Inspiratie

Download
Onze Duurzame whitepaper

Dankjewel, je aanmelding is goed ontvangen
Download Whitepaper
Oeps! Er is iets mis gegaan met het verzenden van je contactverzoek. Probeer het later opnieuw of refresh de pagina.