The Food Line-up is ontstaan uit de Slow Food beweging. En nog steeds volgen we dat simpele principe: goed, puur en eerlijk eten voor iedereen. Dat betekent dat onze gerechten zo min mogelijk negatieve impact hebben op mens, dier en milieu. Voor de ingrediënten die gebruikt zijn is een eerlijke prijs betaald. En onze bordjes zijn toegankelijk voor zo veel mogelijk mensen. Mede door deze visie kregen we met The Food Line-Up als eerste cateraar in Europa het ‘B Corp’-certificaat. 

Goal! 

We eten allemaal, elke dag. Wij geloven dat wat vandaag op je bord ligt, bepaalt hoe de wereld er in de toekomst uitziet. En dat je die toekomst geniaal lekker kan veranderen. Dat zal wel moeten want in 2050 woon jij samen met 10 miljard anderen op deze aarde, maar kunnen we met onze huidige eetgewoontes onmogelijk genoeg voedsel produceren om al die monden te voeden. We willen dat grote en abstracte woord ‘duurzaamheid’ behapbaar te maken.

Benieuwd naar onze visie over de toekomst van eten? Wij vertellen je alles wat je wilt weten in ons manifest.

Lees meer

this is how we do it

Wat je van ons kunt verwachten op events?Wij werken altijd aan de hand van de onderstaande principes en doelen.

Onze principes

Elk event op je bord

1

(Plant)aardig meer groenten

Er zijn meer dan 10.000 eetbare plantensoorten. In het westen eten we er zo’n… 80. Zonde!Daarom willen we constant verrassen met geniaal goede groentes. Waardoor we vlees, vis en bewerkte vleesvervangers lekker in de vriezer kunnen laten. Beter voor de wereld, beter voor ons.

2

Het lekkerste vakmanschap

We werken met chefs en cateraars die één keuken of één gerecht tot in de puntjes beheersen; de echte meesters in hun vak. En dat doen we niet alleen voor de smaak. Lokale chefs en producenten kopen lokaal in. Dat betekent kortere ketens, betere ingrediënten en eerlijkere prijzen.

3

Constant blijven ontdekken

Of het nou duurzame innovatie is of juist de laatste food trend; we hebben het in ons netwerk. En anders vinden we het wel! Daarom hebben onze (culinaire) partners de meest uiteenlopende roots, met de bijbehorende bakken aan verse kennis, gerechten en ingrediënten.

4

No-waste, baby!

Met hetzelfde gemak gooi je het NIET in de afvalbak. We voorkomen verspilling door precies genoeg te serveren, proberen samen met onze chefs reststromen (a.k.a. afval) nieuwe waarde te geven en werken met innovatieve producten die hun product compleet van waste
maken.

Onze doelen

See you in 2023

60%

Van alle gerechten die we serveren in 2023 zijn plantaardig.

25+

Verschillende nationaliteiten en wereldkeukens in ons netwerk

50%

Van al het aanbod komt van een chef binnen 40km

98%

Van de ingekochte gerechten wordt geserveerd of vindt een nieuw leven. Max. 2% van de gerechten wordt weggegooid doordat wij slim in kopen

+5 Punten

Op onze B corp score (duurzaam keurmerk) per jaar erbij

B Corp - Wat?

The Food Line-up is de eerste cateraar in Europa met het ‘B Corp’ - certificaat en daar zijn we uiteraard trots op! Wat dat betekent? Organisaties met dit certificaat zetten hun business elke dag in om duurzame doelstellingen te halen. En daarmee is dit hét keurmerk voor bedrijven die zich inzetten voor een inclusieve en duurzame economie met minder ongelijkheid, minder armoede, een beter milieu, sterkere gemeenschappen en hoogwaardige banen. Of simpel gezegd: voor een betere wereld.

Meer weten? Lees meer over deze certificering en onze B corp score.
Certified B corporation

Inspiratie

Download
Onze Duurzame whitepaper

Dankjewel, je aanmelding is goed ontvangen
Download Whitepaper
Oeps! Er is iets mis gegaan met het verzenden van je contactverzoek. Probeer het later opnieuw of refresh de pagina.