In een niet zo verre toekomst staan we voor een dilemma: Hoe gaan we in 2050 bijna 10 miljard mensen van voedsel voorzien? Het prijswinnende concept Brasserie 2050 schotelde Lowlands in 2018 en 2019 letterlijk deze vraag voor. Bij dit restaurant van de toekomst zetten feestgangers hun tanden in de toekomst met een menu van voedselvraagstukken. Brasserie 2050 is een initatief van Lowlands en de Rabobank, in samenwerking met The Food Line-up en architecten Overtreders W.

KOST OM NA TE DENKEN

In een compleet circulaire kas serveerden we kost om over na te denken. Rond 2050 zijn we met 10 miljard mensen op de wereld. Om de bevolkingsgroei bij te benen moet de voedselproductie met zo’n zestig procent omhoog en de ecologische impact ervan met vijftig procent omlaag. Brasserie 2050 zette met elk gerecht een ander voedselvraagstuk voor de toekomst voor. Om hem geniaal lekker te beantwoorden.

kas van brasserie 2050 op lowlands
twee meisjes op festival lopen
Het menu van de toekomst

Samen met chef Gilbert Kolff en verhalenverteller Samuel Levie creëerden we het menu van de toekomst met daarop o.a. no-waste brood, een salade Biddinghuizen als lokaal geproduceerde zusje van de Niçoise en een steak tartare van 50% vlees en 50% gedroogde paprika en watermeloen. Brasserie 2050 won internationale prijzen als De Gouden SponsorRing, de Frame Awards en de Restaurant & Bar Design Awards voor ‘Best Pop-up Restaurant’ en een Gouden Giraffe voor beste brand activatie.  

Brasserie 2050

chef maakt gerecht op brasserie 2050
chef maakt gerecht op brasserie 2050
bord met ravioli met met meerdere handen
chef maakt gerecht op brasserie 2050
bord met ravioli met met meerdere handen
chef knipt groene blaadjes uit kas van brasserie 2050

NIEUWS