The Next Web Conference

Gasten

15.000

Event

Congres

Locatie

Taets Event and Art Park

foodtrucks op terrein met bezoekers
Opdracht

Ieder jaar brengt TNW de internationale wereldleiders op het gebied van technologie samen. Het is dé plek waar internationale industrieleiders, beleidsmakers, startups en investeerders samenkomen om te onderzoeken hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een meer duurzame, rechtvaardige en inclusieve toekomst. En sinds 2016 klikken wij voor hen de lekkerste logistieke puzzel in elkaar: hoe cater je voor tienduizenden gasten, ontelbaar veel sub-events en een cateringcrew van bijna 150 personen per dag?

Concept

404 – stress not found. Nee, ook niet als in de piek 10.000 man gelijk wil lunchen. We ontzorgen TNW op ieder culinair gebied. En als je dan toch bezig bent, kan je dat beter duurzaam doen. Samen met TNW Conference kijken we ieder jaar weer hoe we verder kunnen verduurzamen door te verminderen, hergebruiken en recyclen op zoveel mogelijk onderdelen van de evenementproductie. In 2023 lag de focus op het zoveel mogelijk reduceren van ons afval. Dat bleek succesvol, want het niet-gerecyclede afval van TNW Conference daalde van 12.000 kg naar slechts 1.100 kg (tov 2022).

In 2023 was TNW conference het eerste B2B-evenement in Nederland dat de transitie van single use wegwerp- naar herbruikbaar servies (‘reusables’) introduceerde. Hiermee werd 90% afval bespaard ten opzichte van 2022; zónder afbreuk te doen aan kwaliteit, uitstraling en ervaring. En op dat herbruikbare servies? Een volledig vegetarisch en lokaal ingekocht menu! 

Met hele lekkere resultaten want naast de enorme reductie in afval en het vegetarische menu behaalden we nog veel meer groene doelen, een selectie uit de resultaten:

- 90% van alle leveranciers was lokaal

- 100% van het herbruikbare servies en bekers werd weer ingeleverd

- en door een nieuwe pilot bij de crew catering werd al het recyclebare afval (850 kg!) omgezet in biogas

‘Een tot in de puntjes strakke productie!’

dame etend

Inspiratie

chef met kokosmakronen
chef met kokosmakronen
sushiroll met zalm
chef met kokosmakronen
sushiroll met zalm
lachende vrouw in deuropening

Ook een event?

Vraag een offerte aan

Bekijk ook