Eating 9 to 5? What a way to make a living! Onze Food Community Manager Tessa doet het van maandag tot vrijdag. Tessa eet haar weg door de wereld en dat gaat van opkomende chefs in Michelin keukens tot ultiem en opkomend street food. Van Amsterdam tot Rotterdam, van Arnhem en Antwerpen tot Utrecht. En lekker nieuws, speciaal voor jullie zetten we vanaf nu iedere maand op een rij wat zij getesst heeft.
We all love ice cream. Naast dat er nooit genoeg ijszaken zijn, gaan restaurants en bakkerijen zich steeds meer verdiepen in de wereld van ijs en dan voornamelijk soft serves. Nijs! We hebben het dan niet over het welbekende oubliehoorntje met softijs & discodip (overigens ook erg lekker ;). Nee, dit is next level. Van bijzondere ingrediënten en smaken tot ijs gevuld in croissants of bolussen. Of gewoon in de rvs-ijscoupe, want alles is mogelijk.
Fort Negen is een bekende bakker onder de Amsterdammers en serveert croissants gevuld met matcha & vanille-ijs afgetopt met framboos en cornflakes of een soft serve gemaakt van geroosterde boekweit. Één van mijn favorieten is die van Alice uit Kopenhagen. Dit ijsje doet me denken aan de periode dat ik in Kopenhagen woonde. Hier serveren ze namelijk een typisch Deens dessert/ontbijt genaamd: koldskål med kammerjunker. Een fris ijsje gemaakt van karnemelk geserveerd met kammerjunker koekjes. Ook in Berlijn is het ijsfenomeen overgewaaid. Bij Cafe Frieda in Berlijn maken ze echte smaakbommetjes met bijzondere ingrediënten zoals komkommer met meloen, kruisbessen, groene sansho peper (Japanse pepersoort). Voor welke smaak zou jij gaan?
Niet één gerecht, maar dit keer meerdere gerechten uit de koffer. Met ons concept voor evenementen “Tastemonials” zetten we op een originele, intieme en persoonlijke manier gerechten in om een boodschap van een bedrijf eetbaar te maken. Zo hebben we laatst voor het afscheid van Pieter Elbers bij KLM in verschillende gerechten zijn herinneringen vastgelegd. Van Rome tot aan Tokyo elk gerecht geserveerd in een blauwe KLM-koffer met een kofferlabel die bijna niet van de echte te onderscheiden was. Het concept was tot in de puntjes uitgedacht en nam je letterlijk mee op reis door zijn herinneringen.
Onze visspecialist Henry gaat plantaardig. Niet volledig gelukkig, want ook wij genieten nog steeds van een stukje fair fish. Chef Henry weet als geen ander hoe en waar zijn vis vandaan komt en maakt gebruik van zijn waste om weer andere gerechten te creëren. Dat vinden wij een net zo mooi initiatief als dat iemand volledig vegetarisch of plantaardig kookt.
Wat ik heel tof vind is dat hij openstaat voor vernieuwing en zelf de uitdaging is aangegaan om een plantaardige kibbeling te gaan ontwikkelen. Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat smaken en kan niet wachten om dit te gaan proeven. Met welke saus eet jij ze het liefste?
Heb jij nog smakkelijke ontdekkingen gedaan die je graag met Tessa deelt, mail dan snel naar tessa@thefoodlineup.nl. Of heeft Tessa je lekker gemaakt met deze ontdekkingen? Laat het ons weten en wij zetten het voor je op het menu van jouw zakelijk evenement!