The Food Line-up verandert samen met DGTL het voedselsysteem op festivals

12/3/2019

In 2012 startte The Food Line-up met als missie om eten op de line-up van festivals te krijgen en we de markt uitdaagden naar een nieuwe duurzame standaard. Dit jaar is het tijd voor een nieuwe food revolutie. Samen met DGTL Festival veranderen we het eetaanbod op festivals naar een circulair systeem.

 Circulair zijn betekent verder gaan dan afval scheiden en recyclen. Wij kijken verder dan het huidige “take, make, dispose”systeem en gaan naar een “make, consume, enrich” systeem. Zou houden de grondstoffen zo lang mogelijk hun kracht en functie. Voor nu en in de toekomst.

 Wij gebruiken reststromen van o.a. Instock als grondstoffen om heerlijk mee te koken. We gaan verspilling tegen want jaarlijks gaat er 1,3 miljard ton voedsel verloren of wordt het verspild. Dat is bijna 30% van al het voedsel dat voor menselijke consumptie wordt geproduceerd!  Onze menu’s zijn flexibel en worden aangepast op de 30% van de producten die nooit wordt gegeten. We koken slimmer en gebruiken technieken die de impact op CO2, stikstof, fosfaat, broeikasgas, landgebruik en water verlagen. Daarnaast meten we onze impact om er voor te zorgen dat DGTL in 2020 volledig afval- en uitstootvrij is.  

Wij zijn eventorganisatoren, cateraars en chefs, en wij gaan bewijzen dat het kan! Met het festival als mini-stad ontwerpen we een revolutionair en circulair voedselsysteem. Want geniaal lekker eten verdient een beter verhaal.

Geschreven door:

Wil je ook een eigen unieke food line-up?

GAME CHANGING CATERING

Wil je geïnspireerd worden voor je volgende event? Schrijf je hier in voor updates van The Food Line-up

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

COntact

The Food Line-up BV
Nieuwe Hemweg 2
1013 BG Amsterdam

(+31) 20 26 15 235
info@thefoodlineup.nl

Bedrijfsgegevens

BTW NL854680810B01
Rabobank 0102116792
IBAN NL60 RABO 0102 1167 92

KvK 62140787